Competențe dezvoltate în cadrul cursului:

CP1. Abordarea conceptuală a procesului educațional în baza cunoașterii şi punerii în aplicare a modelelor, categoriilor şi principiilor educaţiei.

CP2. Proiectarea și realizarea cercetărilor în problematica educațională prin identificarea

soluțiilor optime pentru realizarea unei educaţii de calitate în învățământul primar și preșcolar

CP3. Atribuirea parcursului de dezvoltare a procesului educaţional în învățământul primar și preșcolar prin formularea finalităților educaţionale.

CP4. Proiectarea demersului educațional în învățământul primar și preșcolar prin anticiparea elementelor acestuia.

CP5. Evaluarea situației educative, a finalităţii acţiunilor didactice și a randamentului academic al copilului/ elevului.

CP6. Organizarea și monitorizarea procesului educaţional în învățământul primar și preşcolar prin raportare la contextele socio-umane și identitar-culturale.

La sfârșitul cursului, studenții vor fi capabili să:

  • Integreze activitățile muzicale de audiție/ interpretare/ creație muzicală elementară în context didactic și extradidactic, demonstrând deschidere pentru valorizarea experiențelor artistice tradiționale și a tehnologiilor educațional-artistice moderne.
  • Promoveze valorile culturii muzicale naționale și universale în diverse contexte educaționale și cultural-artistice, dând dovadă de sensibilitate și atitudine pozitivă pentru frumosul din viață şi din artă.
  • Planifice educația muzicală timpurii în conformitate cu exigențele curriculumului național, manifestând interes, creativitate, cultură muzicală și responsabilitate.