Inițiere în curs

STUDII DE CAZ (după manualul Prof. univ. dr. Florica BADEA „Managementul producerii - ediție revizuită”)

          CAPITOLUL 14: ORGANIZAREA PROCESUALĂ A PRODUCȚIEI DE SERIE MICĂ ȘI INDIVIDUALĂ 

14.1. Metode de studiu și analiza a procesului de producție 

14.2. Fundamentarea mărimii suprafețelor de producție 

14.3. Metoda verigilor utilizată pentru amplasarea locurilor de muncă 

          CAPITOLUL 15: ORGANIZAREA PROCESUALĂ A PRODUCȚIEI DE MASĂ ȘI DE SERIE MARE 

15.1. Organizarea procesuală a producției sub forma liniilor de producție în flux 

15.2. Amplasarea locurilor de muncă sub forma unei linii tehnologice folosind metoda gamelor fictive 

          CAPITOLUL 16: MANAGEMENTUL ACTIVITĂȚII DE INTREȚINERE ȘI REPARARE A UTILAJELOR 

16.1. Metode de întreținere și reparare a utilajelor 

16.2. Elaborarea planului de întreținere și reparare a utilajelor 

16.3. Momentul optim de înlocuire a utilajelor 

16.4. Alegerea tipului optim de utilaj 

16.5. Elemente de uzură aleatoare a utilajelor 

          CAPITOLUL 17: MANAGEMENTUL ACTIVITĂȚII DE ASIGURARE CU ENERGIE A UNITĂȚILOR INDUSTRIALE 

17.1. Fundamentarea necesarului de energie electrică 

17.2. Fundamentarea necesarului de combustibil pentru nevoi gospodărești 

          CAPITOLUL 18: MANAGEMENTUL ACTIVITĂȚII DE TRANSPORT INTERN 

18.1. Fundamentarea mărimii indicatorilor specifici activității de transport intern 

18.2. Optimizarea problemei de transport 

          CAPITOLUL 19: PREGATIREA FABRIOCAȚIEI NOILOR PRODUSE 

19.1. Alegerea variantei tehnologice optime 

19.2. Durata generală de pregătire a fabricației 

19.3. Metoda „Analiza valorii” utilizată pentru reproiectarea noilor produse 

          CAPITOLUL 20: CAPACITATEA DE PRODUCȚIE A INTREPRINDERII 

20.1. Capacitatea de producție a secțiilor de producție 

20.2. Balanța capacității de producție la începutul anului pentru secțiile de prelucrări mecanice și pe total intreprindere 

OBȚIONAL

          CAPITOLUL 21: COSTURILE DE PRODUCȚIE ALE INTREPRINDERII 

21.1. Fundamentarea costului unitar al produselor dupa „Metoda pe articole de calculație” 

21.2. Fundamentarea mărimii indicatorilor „Cheltuieli materiale la 1000 lei productie marfă” și „Cheltuieli totale la 1000 lei producție marfă” 

21.3. Fundamentarea mărimii indicatorilor de reducere a costurilor de producție, în urma introducerii unor măsuri tehnico-organizatorice