Limba germană, anul II, Specialitatea Ingenieurwissenschaften und Management im Bereich Maschinenbau
Cursul practic de limbă germană face parte din ciclul de discipline obligatorii ale formării viitorilor ingineri ai industriei auto din Republica Moldova şi este predat studenţilor de la anul II, specialitatea Inginerie şi management  în transportul auto. 
Cursul urmăreşte o abordare complexă a procesului de învăţare a limbii germane, punând accentul pe dezvoltarea competenţelor de vorbire orală, audiere şi scriere în limba germană în conformitate cu prevederile Cadrului European comun de referinţă pentru limbi, la nivelul A2. 
Ín cadrul disciplinei Limba germană studenţii îşi aprofundează cunoştinţele de lexic şi gramatică a limbii germane, îşi dezvoltă vocabularul specializat, fapt ce le va permite de a trece la studiul textelor de specialitate (inginerie, construcţia maşinilor). 
La sfârşitul cursului Limba germană studenţii vor fi capabili să citească şi să înţeleagă texte de complexitate medie cu tematică cotidiană, dar şi texte de specialitate, în domeniul inginerie şi construcţie auto, să-şi formuleze coerent gândurile (oral şi scris) la un subiect propus, să descrie o situaţie, să reacţioneze la stimuli verbali într-o discuţie orală.