Obiectivul principal al stagiului practicii de producție I este formarea și dezvoltarea competențelor profesionale și transversale prin aplicarea cunoștințelor teoretico-practice, acumulate pe parcursul primilor doi ani de studiu, în procesul de activitate a întreprinderii. Sarcina stagiului practicii de producţie I este aprofundarea cunoştinţelor în domeniul managementului, marketingului, economiei întreprinderii, analizei economico-financiare etc. Stagiul practicii de producţie I este etapa iniţială de pregătire practică a studenţilor, după care urmează etapa a doua - stagiul practicii de producţie II și etapa a treia – stagiul practicii de licență. Cercetarea realizată în cadrul practicii de producţie I servește ca suport informațional practic în elaborarea tezei de an. 

Desfășurarea Practicii de producție I durează 2 săptămâni, câte 6 ore pe zi. Programul didactic pentru studenţii de la studii superioare de licenţă, învățământ cu frecvență, prevede distribuirea numărului de ore la lucrul individual – 120 de ore.

Pentru realizarea cu succes a stagiului practicii de producție I, studenții vor avea nevoie de cunoștințele acumulate și competențele formate în cadrul unităților de curs din anii I și II de studii, precum Fundamentele managementului organizației I, Fundamentele managementului organizației II, Economia firmei, Marketing, Contabilitate, Finanțele întreprinderii, Analiza economico-financiară a întreprinderii, Managementul ÎMM, Managementul activității publicitare.