Stagiul practicii de producţie II are scopul de a le forma studenților competențe profesionale la locul de muncă, fundamentate pe cunoştinţele obținute la prelegeri, seminare şi lucrări practice. Stagiul practicii de producţie II este o etapă importantă în pregătirea practică a studenţilor, precedat de practica de producţie I și succedat de practica de licență. Stagiul practicii de producţie II durează 6 săptămâni, în total 360 ore academice, având 12 ECTS. Obiectivul principal al stagiului de producție II este formarea și dezvoltarea competențelor profesionale și transversale prin aplicarea cunoștințelor teoretico-practice în procesul de activitate a întreprinderii.

Desfășurarea Practicii de producție II durează 6 săptămâni. Programul didactic pentru studenţii de la studii superioare de licenţă, învățământ cu frecvență redusă, prevede distribuirea numărului de ore la lucrul individual – 360 de ore.

Pentru realizarea cu succes a stagiului practicii de producție II, studenții vor avea nevoie de cunoștințele acumulate și competențele formate în cadrul unităților de curs din anii I, II și III de studii, precum Fundamentele managementului organizației I, Fundamentele managementului organizației II, Economia firmei, Marketing, Contabilitate, Finanțele întreprinderii, Analiza economico-financiară a întreprinderii, Managementul ÎMM, Managementul activității publicitare, Managementul resurselor umane, Logistica, Fiscalitate.