Practica de licență are drept scop dezvoltarea abilitaților practice necesare și adecvarea pregătirii teoretice la activitatea profesională independentă în condiții socio-economice reale; efectuarea cercetărilor, documentarea și colectarea informației pentru elaborarea tezei de licență. Practica de licență se organizează la întreprinderi, organizații, instituții publice, bănci comerciale etc., în conformitate cu tema tezei de licență.

Obiectivele de bază ale stagiului practicii de licență sunt:

–     sistematizarea, consolidarea și aprofundarea cunoștințelor teoretice;

–     formarea și dezvoltarea abilităților practice ale studentului cu scopul de a le aplica în concordanță cu specialitatea pentru care se instruiește;

–     promovarea cercetării, selectarea și colectarea materialelor necesare pentru elaborarea tezei de licență;

–    asigurarea excelenței în cercetarea științifică.

Practica de licență se realizează pe parcursul ultimului semestru, uniform, câte 8 ore pe săptămână, în cadrul unui orar prestabilit de decanat. Acest tip de practică finalizează cu susținerea prealabilă a tezei de licență, de regulă, cu o lună înainte de susținerea finală.

Programul didactic pentru studenţii de la studii superioare de licenţă, învățământ cu frecvență, prevede distribuirea numărului de ore la lucrul individual – 180 de ore.