Studierea unităţii de curs „Standarde Internaționale de Raportare Financiară” constituie o bază teoretică și practică pentru activităţile didactice şi de cercetare ale studenților pe parcursul instruirii lor la ciclul II -studii superioare de master, precum și obținerea abilităţilor practice pentru realizarea sarcinilor propuse la locul de muncă și managementului financiar-contabil după absolvirea universității. 

Cursul „Standarde Internaționale de Raportare Financiară” îşi propune să prezinte fundamentele sistemului internațional de contabilizare și raportare financiară. 

Programul cursului include studierea Standardelor Internaționale de Contabilitate și a Standardelor Internaționale de Raportare Financiară. Obiectul de studiu al unităţii de curs „Standarde Internaționale de Raportare Financiară” este sistemul integrat de acte legislative, regulamente și standarde internaționale care reglementează contabilitatea companiilor internaționale sau a entităților economice care țin contabilitatea conform SIRF.