Inițiere în curs
STUDII DE CAZ (după manualul Prof. univ. dr. Florica BADEA „Managementul producerii - ediție revizuită”)
CAPITOLUL 14: ORGANIZAREA PROCESUALĂ A PRODUCȚIEI DE SERIE MICĂ ȘI INDIVIDUALĂ
14.1. Metode de studiu și analiza a procesului de producție
14.2. Fundamentarea mărimii suprafețelor de producție
14.3. Metoda verigilor utilizată pentru amplasarea locurilor de muncă
CAPITOLUL 15: ORGANIZAREA PROCESUALĂ A PRODUCȚIEI DE MASĂ ȘI DE SERIE MARE
15.1. Organizarea procesuală a producției sub forma liniilor de producție în flux
15.2. Amplasarea locurilor de muncă sub forma unei linii tehnologice folosind metoda gamelor fictive
CAPITOLUL 16: MANAGEMENTUL ACTIVITĂȚII DE INTREȚINERE ȘI REPARARE A UTILAJELOR
16.1. Metode de întreținere și reparare a utilajelor
16.2. Elaborarea planului de întreținere și reparare a utilajelor
16.3. Momentul optim de înlocuire a utilajelor
16.4. Alegerea tipului optim de utilaj
16.5. Elemente de uzură aleatoare a utilajelor
CAPITOLUL 17: MANAGEMENTUL ACTIVITĂȚII DE ASIGURARE CU ENERGIE A UNITĂȚILOR INDUSTRIALE
17.1. Fundamentarea necesarului de energie electrică
17.2. Fundamentarea necesarului de combustibil pentru nevoi gospodărești
CAPITOLUL 18: MANAGEMENTUL ACTIVITĂȚII DE TRANSPORT INTERN
18.1. Fundamentarea mărimii indicatorilor specifici activității de transport intern
18.2. Optimizarea problemei de transport
CAPITOLUL 19: PREGATIREA FABRIOCAȚIEI NOILOR PRODUSE
19.1. Alegerea variantei tehnologice optime
19.2. Durata generală de pregătire a fabricației
19.3. Metoda „Analiza valorii” utilizată pentru reproiectarea noilor produse
CAPITOLUL 20: CAPACITATEA DE PRODUCȚIE A INTREPRINDERII
20.1. Capacitatea de producție a secțiilor de producție
20.2. Balanța capacității de producție la începutul anului pentru secțiile de prelucrări mecanice și pe total intreprindere
OBȚIONAL
CAPITOLUL 21: COSTURILE DE PRODUCȚIE ALE INTREPRINDERII
21.1. Fundamentarea costului unitar al produselor dupa „Metoda pe articole de calculație”
21.2. Fundamentarea mărimii indicatorilor „Cheltuieli materiale la 1000 lei productie marfă” și „Cheltuieli totale la 1000 lei producție marfă”
21.3. Fundamentarea mărimii indicatorilor de reducere a costurilor de producție, în urma introducerii unor măsuri tehnico-organizatorice
- Учитель: Dorin Guzgan